Samen kan leven meer betekenen


Blog

08-10-2010 23:00

Houden van als keuze

Gisteravond hadden we weer een voorbereidingsavond voor het huwelijksvoorbereidingsweekend ReadyToMarry. Marjon en ik gaan er nu voor de 7e keer naar toe. Een weekend vol romantiek en zoete stelletjes. Vaak meiden die hun vriend meenemen.
Investeren in je relatie is iets wat we als Nederlanders niet zo snel doen. Wel in opleidingen, carriere, sport etc. Maar in je relatie, ho maar. Toch gaat daar juist zoveel mis. Daarom is het supergaaf dat iedere keer ruim 200 aanstaande paren naar zo'n weekend komen. Om samen te werken aan de toekomst en te leren hoe God daar een natuurlijke en versterkende rol in kan spelen. Hij is de uitvinder van het huwelijk!
Wij gaan mee om een groep dartelende stellen te begeleiden. Het bijzondere is dat we eigenlijk niks bijzonders doen. We vertellen over onszelf (als dat gevraagd wordt) en proberen transparant te zijn. De schone schijn voorbij! Ons huwelijk is destijds gered doordat we mensen leerden kennen die daar ook open over waren.
Het mooie is dat meegaan, als medewerker, naar zo'n weekend ons ook weer voor hele basic vragen stelt. Waarom houden we van elkaar? Hoe laten we dat merken?

Welke behoeften heb ik en welke Marjon eigenlijk? Kortom, zo'n weekend betekent voor ons ook veel. De voorbereidingsavond bepaalde alle medewerkers bij het feit dat houden van zeker met een gevoel begint, maar uiteindelijk een keuze is. Weer goed om te horen. dat wetende en met Gods hulp zijn wij ieder jaar gelukkiger geworden.
Bedankt Ronduit!

Je kan nieuwe blogs lezen via deze RSS feed.

 

—————