Samen kan leven meer betekenen


Romantiek dooft na twee jaar huwelijk

13-01-2009 19:14

Na twee jaar, zes maanden en 25 dagen doet een getrouwd koppel minder moeite om romantisch te zijn. Mannen laten vanaf dan vuile sokken rondslingeren, vrouwen vinden het minder belangrijk er aantrekkelijk uit te zien. Dat blijkt uit een Britse enquête.

Geen waardering
Bij de derde huwelijksverjaardag heeft 83 procent van de koppels geen zin meer om deze gelegenheid te vieren. Daarnaast blijkt dat meer dan de helft van degenen die meer dan tien jaar huwelijk achter de rug hebben, zich niet meer gewaardeerd voelen.

Luie mannen en vrouwen
Na de tweede huwelijksverjaardag maakt hoffelijk en romantisch gedrag plaats maken rondslingerende vuile was, opstaande wc-brillen en minder geknuffel. Maar niet enkel luie mannen zijn de schuldige, twee derde van de vrouwen geeft toe dat ze zelden haar best doet om er goed uit te zien voor jaar man. Ze kiest liever voor makkelijke, losse kledij dan voor een stijlvolle outfit. 54 procent van de vrouwen zegt dat ze het heeft opgegeven om make-up te dragen. Uit de enquête bij 5.000 vrouwen blijkt dat 70 procent niet meer de moeite neemt voor romantische gebaren als een ontbijt op bed of een onverwacht bloemetje.

Knuffelen
Verder blijkt dat 83 procent van de koppels de eerste maanden van hun huwelijk hand in hand wandelen, 10 jaar later doet slechts 38 procent dat nog. In het eerste huwelijksjaar knuffelen man en vrouw ongeveer 8 keer per dag, na 10 jaar is dat maar gemiddeld 5 keer meer.

Niet allemaal negatief
Onderzoeker John Sewell: "Maar niet alle resultaten uit deze enquête zijn negatief. Naast de slechte gewoonten die plots aan het licht komen, blijkt ook dat de deelnemers zich nog goed de tijd uit hun relatie herinneren waarin romantiek belangrijker was. Om hun huwelijk romantischer te maken, zouden koppels meer aandacht moeten besteden aan kleine dingen als opruimen, helpen met het huishouden en het delen van de afstandsbediening."

—————

Terug