Samen kan leven meer betekenen


Is samenwonen een goede test?

15-09-2008 08:57

Onlangs kwam ik onderstaand artikel tegen. Blijkbaar is de mening dat samenwonen een goede voorbereiding is op een beter huwelijk inmiddels achterhaalt....

 

Denk je slim te zijn en voor je huwelijk eerst te gaan samenwonen, doe je het weer niet goed! Samenwonen voor het huwelijk blijkt helemaal niet beter te werken, ook al denk je van wel. Je leert elkaar toch goed kennen? Wat is daar nu mis mee? Het is immers een maatschappijtrend.

Het schijnt dat meer en meer stellen gaan samenwonen en dat daarom het huwelijk helemaal wordt uitgesteld. Ook gaan koppels tijdens het samenwonen meer uit elkaar en krijgen ze rake klappen.

De klassieke huwelijksband maakt dat mensen gelukkiger en succesvoller zijn. Hun mentale gezondheid is beter en zij zoeken minder uitvluchten in drugs en alcohol.

Samenwonen is geen goede reden om later zorgeloos in het huwelijksbootje te stappen. De kwaliteit van de relatie is minder, stellen zien elkaar negatiever, hebben minder vertrouwen in de relatie en bieden minder hulp in moeilijke tijden. Niet echt een goede basis voor het huwelijk.

Daarnaast communiceren samenwonenden stukken minder, biedt hun relatie minder voldoening en is de kans op huiselijk geweld groter. En dus pakken ze eerder hun biezen, aldus de onderzoekers.

Maar levert direct trouwen zonder eerst te hebben samengewoond ook niet een lange lijst op die tegenwerkt?

Bron: hln

—————

Terug