Samen kan leven meer betekenen


Zorgt meer seks voor een beter huwelijk?

13-01-2009 19:11

Tholen – Enige gene zou verwacht kunnen worden, maar niets is minder waar bij dominee Ed Young, schrijver, presentator en voorganger binnen de Amerikaanse evangelical Fellowship Church in Grapevine. Hij is vol overtuiging en zelfs The New York Times (en de Telegraaf) merken dat op: “Getrouwde stellen moeten meer seks hebben, dat zorgt voor een beter huwelijk.”

Het ‘sexperiment’ zoals ‘Ed’ het noemt, draait erom “het klagen over de economie om te zetten in een blij whoopee!” “Wanneer je meer tijd vrijmaakt om seks te hebben, zal het je ook lukken om dichter bij je doel en dichter bij God te geraken. Je zult beter presteren op je werk, je zult liefdevol zijn naar je kinderen toe en je voorkomt er een mogelijk buitenechtelijke relatie mee.”

Ds. Ed Young – evenals zijn vrouw, 47 jaar oud - is zelf al 26 jaar getrouwd en heeft twee kinderen, waaronder een tweeling. Hij en zijn vrouw hebben zelf de barrières ervaren voor het hebben van een intieme seksuele relatie binnen het huwelijk. Carrière ging voor, verplichtingen, te moe en ook “kids,” een woord dat ds. Young uitlegt als ‘Keeping Intimacy at a Distance Succesfully’ (Houdt intimiteit succesvol ver weg).

Schaamte
De laatste twee boeken van Ed Young (365 Nights, en Just do It) handelden al over (het gebrek aan) seksualiteit binnen het huwelijk, maar met zijn oproep in de kerk heeft de pastor de discussie een behoorlijke slinger gegeven. Young benadrukt dat zijn verhaal geen publiciteitsstunt is.
 
“Kijk naar het hooglied van Salamo, naar Genesis waar staat dat “twee tot een vlees zullen worden.” Om de een of andere reden wordt er in de kerk niet over seksualiteit gepraat, maar de bijbel zegt er wel enorm veel over. Er moet geen schaamte zijn over het onderwerp, zeker niet binnen een huwelijk. God heeft seksualiteit uitgevonden, het is een creatie van Hem” laat Young weten.

Hand in hand
Niet iedereen is gecharmeerd van de directe stijl van Ed Young (“The only f-word is forgiveness” is een bekende uitspraak van hem), zo laat Rob Hulsey – een gemeentelid van Young in Grapevine – weten dat hij wel even knipperde met zijn ogen toen de preek van 16 november zo direct en zonder schaamte over seksualiteit bleek te gaan. “Ik moest er aan wennen, maar anderen om me heen vonden het fantastisch,” zegt Hulsey.

Echter een week later lijken Rob Hulsey en zijn vrouw Madeline duidelijk gehoor aan de boodschap van Ed Young te hebben gegeven. Afgelopen zondag zaten Hulsey en zijn vrouw de hele preek hand in hand, iets dat nog nooit was voorgekomen.

Publicatiedatum: 25-11-2008
Auteur: Leonard Walpot
Copyright: www.cip.nl

—————

Terug